Lees meer over:

Het meest uitgebreide slaaponderzoek (PSG)

Voordat u bij ons komt, vult u een online vragenlijst in, zodat onze medisch specialist zich goed kan voorbereiden en meer tijd heeft voor u. U heeft daarnaast een verwijzing van uw behandelend arts nodig en een zogenaamde ‘AMO’, het Actueel Medicatie Overzicht.

Het eerste consult is met de medisch specialist, duurt 45 minuten en vindt plaats in het goed bereikbare zorggedeelte van het Van der Valk Hotel in Tiel, online of op onze locaties in Amersfoort en Lelystad. De medisch specialist is een somnoloog, dat is een gespecialiseerd slaaparts. Die bespreekt met u de klachten, het slaaponderzoek en mogelijk behandelopties. Soms is de afspraak gecombineerd met een ergotherapeut. Dan duren beide gesprekken 45 minuten, dus moet u rekenen op totaal anderhalf uur. De ergotherapeut is er voor slaapcoaching (ook wel ‘slaaphygiëne’ genoemd).

Om de slaap te kunnen onderzoeken, slaapt u een nacht met geavanceerde meetapparatuur. Een van de verpleegkundigen brengt in gemiddeld 45 minuten de meetapparatuur aan. Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat slapen in een ziekenhuis vaak als onprettig wordt ervaren. Daarom is gekozen voor de combinatie van comfortabel slapen in een nieuwe, luxe kamer binnen Van der Valk Tiel, daar is natuurlijk ook een ontbijt geregeld. U kunt uw partner meenemen.

’s Morgens kunt u makkelijk zelf de apparatuur verwijderen en op de kamer achterlaten. Daarna wordt uw onderzoek beoordeeld door een gespecialiseerde laborant en onze slaapspecialist. Dan is er meestal een vervolgconsult met onze slaapartsen, waarin de uitslag en vervolgstappen worden besproken. De vervolgconsulten kunnen online plaatsvinden, telefonisch of in Tiel.

klik hier om een afspraak te maken.

   • Meer persoonlijke aandacht door onze slaapspecialisten.
   • Lid ZKN en daarmee controle op hoge kwaliteit en veiligheid.
   • Het nieuwste onderzoek naar slaapapneu is beter én makkelijker.
   • Korte wachttijden, niet voor de poli en niet voor de uitkomst van het onderzoek.
   • Vergoed door zorgverzekeraars.

Start met typen en druk op enter om te zoeken