Lees meer over:

Slaaponderzoek

Voordat u bij ons komt, vult u een online vragenlijst in, zodat onze medisch specialist zich goed kan voorbereiden en meer tijd heeft voor u. U heeft daarnaast een verwijzing van uw behandelend arts nodig en een zogenaamde ‘AMO’, het Actueel Medicatie Overzicht.

Het eerste consult is met de medisch specialist, duurt 45 minuten en vindt normaal gesproken plaats in het goed bereikbare zorggedeelte van het Van der Valk Hotel in Tiel. Vanwege het nieuwe coronavirus doen we dat voorlopig telefonisch of online met onze Videobutler. De medisch specialist is een gespecialiseerd slaaparts en bespreekt met u de klachten, het slaaponderzoek en mogelijk behandelopties. Soms is de afspraak gecombineerd met een ergotherapeut. Ook die is vooralsnog telefonisch. Dan duren beide gesprekken 45 minuten, dus moet u rekenen op totaal anderhalf uur. De ergotherapeut is er voor slaapcoaching (ook wel ‘slaaphygiëne’ genoemd).

Om de slaap te kunnen onderzoeken, slaapt u een nacht met geavanceerde meetapparatuur. Dat plannen we in verband met het coronavirus op een later moment. Een van de verpleegkundigen brengt in gemiddeld 45 minuten de meetapparatuur aan. Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat slapen in een ziekenhuis vaak als onprettig wordt ervaren. Daarom is gekozen voor de combinatie van comfortabel slapen in een nieuwe, luxe kamer binnen Van der Valk Tiel, daar is natuurlijk ook een ontbijt geregeld. U kunt uw partner meenemen. Er zijn ook op dit punt extra maatregelen genomen vanwege het nieuwe coronavirus, zowel door het zorghotel als de verpleegkundige. Het ontbijt wordt op de kamer bezorgd.

’s Morgens kunt u makkelijk zelf de apparatuur verwijderen en op de kamer achterlaten. Daarna wordt uw onderzoek beoordeeld door een gespecialiseerde laborant en onze slaapspecialist. Dan is er meestal een vervolgconsult met onze slaapartsen, waarin de uitslag en vervolgstappen worden besproken. De vervolgconsulten kunnen online plaatsvinden (ondersteund en beveiligd door onze ‘Videobutler’), telefonisch of in Tiel.

  • Meer persoonlijke aandacht door onze slaapspecialisten.
  • Lid ZKN en daarmee controle op hoge kwaliteit en veiligheid.
  • Korte wachttijden, niet voor de poli en niet voor de uitkomst van het onderzoek.
  • Volledig vergoed door alle zorgverzekeraars.

Start met typen en druk op enter om te zoeken