Lees meer over:

Slaaponderzoek

Voordat u bij ons komt, vult u een online vragenlijst in, zodat onze medisch specialist zich goed kan voorbereiden en meer tijd heeft voor u. U heeft daarnaast een verwijzing van uw behandelend arts nodig en een zogenaamde ‘AMO’, het Actueel Medicatie Overzicht.

Het eerste consult is een combinatie van ergotherapeut en medisch specialist en vindt plaats in het goed bereikbare zorggedeelte van het Van der Valk Hotel in Tiel. Beide gesprekken duren 45 minuten, dus u moet rekenen op totaal anderhalf uur. De ergotherapeut is er voor slaapcoaching (ook wel ‘slaaphygiëne’ genoemd), de medisch specialist is een gespecialiseerd slaaparts en bespreekt met u de klachten, het slaaponderzoek en mogelijk behandelopties.

Om de slaap te kunnen onderzoeken, slaapt u een nacht met geavanceerde meetapparatuur. Een van de verpleegkundigen brengt in gemiddeld 45 minuten de meetapparatuur aan. Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat slapen in een ziekenhuis vaak als onprettig wordt ervaren. Daarom is gekozen voor de combinatie van comfortabel slapen in een nieuwe, luxe kamer binnen Van der Valk Tiel, daar is natuurlijk ook een ontbijt geregeld. U kunt uw partner meenemen.

’s Morgens kunt u makkelijk zelf de apparatuur verwijderen en inleveren bij de verpleegkundige. Daarna wordt uw onderzoek beoordeeld door een gespecialiseerde laborant en onze slaapspecialist. Dan is er meestal een vervolgconsult met onze slaapartsen, waarin de uitslag en vervolgstappen worden besproken. De vervolgconsulten kunnen online plaatsvinden (ondersteund en beveiligd door onze ‘Videobutler’), telefonisch of in Tiel.

  • Meer persoonlijke aandacht door onze slaapspecialisten.
  • Lid ZKN en daarmee controle op hoge kwaliteit en veiligheid.
  • Korte wachttijden, niet voor de poli en niet voor de uitkomst van het onderzoek.
  • Volledig vergoed door alle zorgverzekeraars.

Start met typen en druk op enter om te zoeken