Lees meer over:

 

Polikliniek

Onze medisch specialisten doen poli online of in Tiel en onderzoek in Tiel. Het onderzoek naar slaapapneu doet u makkelijk zelf, thuis. Vooraf zijn er twee dingen noodzakelijk:

  1. Een verwijzing van de (huis)arts. Dat kan via Zorgdomein (dat is een online applicatie, die de huisarts kent en waarschijnlijke gebruikt; wij zijn te vinden onder: slaaponderzoek – Slaapkliniek Nederland).
  2. Een zogenaamde AMO, een ‘Actueel Medicatieoverzicht’ die u gratis bij de apotheek krijgt. Wij zijn verplicht die in het dossier te hebben, ook als u geen medicatie gebruikt. Het is belangrijk goed te kijken naar de volledigheid en hoe de medicijnen gebruikt worden.

Wachttijd Polikliniek

Ons doel bij een uitgebreid slaaponderzoek (PSG) van aanmelden tot consult is een wachttijd van maximaal 2 weken. In minimaal 80% van de gevallen is dat uiterlijk binnen 4 weken gerealiseerd en de maximale wachttijd is 6 weken. Hier staan de actuele/ driemaandelijks gemiddelde wachttijden. Bij een onderzoek naar slaapapneu gaat het over dagen voordat u het onderzoek kunt doen.

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact met ons opnemen, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u hierin ondersteunen, zodat u mogelijk sneller geholpen kunt worden. De maximaal aanvaardbare wachttijd die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk is overeengekomen (de Treeknorm) bedraagt voor de toegang tot de polikliniek en diagnostiek 4 weken. Voor behandeling is de maximaal aanvaardbare wachttijd 7 weken.

Passantentarief
Zonder verwijzing of zorgverzekering geldt het zogenaamde passantentarief. Vermoeidheidkliniek stuurt in dat geval de declaratie rechtstreeks naar de patiënt. Bijvoorbeeld bij zorg aan buitenlanders of gemoedsbezwaarders. Het tarief is afhankelijk van de diagnose. Klik hier voor de passantentarieven.

Afzeggen
Het afzeggen van een afspraak op een poli heeft grote impact, omdat die dag verschillende mensen rekenen op consulten. Omdat een adequaat vergoedingssysteem voor door ons behandelde aandoeningen ontbreekt, moeten wij strikt zijn in het handhaven van ons ‘niet verschijnen’ tarief. Wij begrijpen dat je soms niets kunt doen aan en afzegging, maar wij helaas ook niet. En wij staan daarom voor de keuze: óf eigen bijdrage verhogen óf handhaven van ons ‘niet verschijnen’ tarief. Dat laatste lijkt ons eerlijker. Beter is dat er fatsoenlijke vergoedingen komen voor mensen met ME/cvs, chronische vermoeidheid of fibromyalgie.

Probeer afzeggen daarom zoveel mogelijk te voorkomen. Mocht je toch een afspraak écht niet na kunnen komen, dan geldt bij annulering binnen 1 week dat 75% van de declaratie aan u wordt doorbelast, met een maximum van € 225,-. Die wordt niet door zorgverzekeraars vergoed.

klik hier om een afspraak te maken.

Start met typen en druk op enter om te zoeken